Lad os håbe Medicinrådet inddrager nyt studie i arbejdet med ny behandlingsvejledning

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 

Blixt: Sundhedsreform vil ikke ændre planerne for scleroseområdet

Specialiserede paragraf 79-tilbud som rehabilitering på Sclerosehospitalerne i Danmark eller Epilepsihospitalet Filadelfia skal ikke ned på kommunalt niveau, hvis regeringens sundhedsreform bliver vedtaget, mener formand for Folketingets sundhedsudvalg Liselott Blixt (DF).

Hverken den helhedsplan for scleroseområdet, der er på vej fra Sundhedsministeriet eller den specialiserede rehabilitering, som foregår på sclerosehospitalerne i Ry og Haslev, vil blive berørt, hvis regeringens udspil til en sundhedsreform bliver vedtaget, siger Liselott Blixt efter at regeringen for få uger siden præsenterede sin reform.

Ifølge udspillet skal en lang række opgaver flyttes fra hospitalerne til kommunalt niveau, men den specialiserede rehabilitering på sclerosehospitalerne i Ry og Haslev skal forblive i statsligt regi, uanset om regeringen får tilslutning til sit udspil om en sundhedsreform eller ej, mener Liselott Blixt. Regeringens plan er at flytte opgaver, som kan løses uden at involvere specialister, fra hospitalerne til kommunerne, men det gælder ikke den specialiserede MS-rehabilitering, siger formand for Folketingets Sundhedsudvalg Liselott Blixt (DF).

”Der har været en stor bekymring for, at reformen vil betyde, at man trækker rehabiliteringen hjem til kommunerne, men den specialiserede scleroserehabilitering er netop specialiseret og skal blive, hvor den er,” siger Liselott Blixt, som heller ikke mener, at reformen vil få betydning for den helhedsplan for scleroseområdet, som ifølge sundhedsministeriet vil komme inden for kort tid.

”For mig skulle det ikke gøre en forskel om der bliver lavet en reform eller ej. Vi er i gang med nogle ting på scleroseområdet, og der skulle ikke være nogen forandring i det, for vi ændrer jo ikke sundhedssystemet som sådan,” siger Liselott Blixt.

Anbefal denne artikel

Debat på Sundhedstinget